Pacheţele de pui ≈ 200≈

de diaconta in Pui, 9 Oct 2011 | 6072 vizualizari

 

Incredibil dar adevărat.Uite aşa ne ispitim unii pe alţii şi mai cu o gluma,mai cu o informaţie utilă, se înmulţesc şi reţetele noastre.Uite aşa am ajuns şi eu la 200 de …reţete,sper să nu ajung şi cu kilogramele tot acolo tot bucătărind.Pentru reţeta aceasta m-au inspirat „Poveştile culinare „ ale Liei.O reţetă pe cât de simplă pe atât de delicioasă,tocmai bună de servit într-o Duminică mohorâtă de toamnă.Eu vă doresc însă să vă fie bine şi frumos oriunde v-aţi afla.

 

INGREDIENTE

  • Un piept de pui(as zice sa fie mai generos dar depinde de pofta si placerea voastra)
  • 2 morcovi
  • ardei kapia rosu
  • Cascaval felii
  • Sunca felii
  • Sare,piper
  • Susan
  • ulei
  • Crengute de rozmarin
  • Hârtie de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pacheţele de pui ≈ 200≈:

Se coace ardeiul kapia,se decojeste,se desareaza si se pune putin ulei deasupra.

Pieptul de pui se taie felii si se bate cu ciocanul de snitele,dupa ce in prealabil l-am pus între doua bucati de folie.Vom putea astfel sa-l întindem frumos fara a se rupe.Condimentam carnea.

Fierbem morcovii si îi taiem fâsii sau putem sa-i lasam întregi daca sunt mai mici.

Încercam sa evit folosirea foliei de aluminiu pentru prajit,asa ca Lia mi-a dat solutia potrivita,folosirea hârtiei de copt în locul foliei de aluminiu.
Hârtia de copt se uda si se stoarce,va deveni astfel mai maleabila si va crea si un abur în interiorul ei,numai bun pentru carniţă.

Pe hârtia de copt presaram putin susan(eu am pus si un strop de ulei,ca sa fiu sigura ca nu se lipeste carnea,nu s-a lipit decat unde a iesit putin cascaval) asezam pieptul de pui,iar deasupra felii de cascaval,sunca,morcovi si ardei copt.Mai adaugam si cate o crenguta de rozmarin în fiecare pachetel.Înfasuram cu ajutorul hârtiei,strângem bine la capete si legam cu sfoara.
Asezam rulourile astfel obtinute într-o tava în care am pus de asemenea hârtie de copt.Lasam la cuptor aproximativ 40 de minute.Desfacem un pachetel sa vedem daca carnea este bine facuta.

O idee foarte buna de aperitiv rece sau poate fi servita alaturi de o garnitura,ca fel de baza.Eu am preferat-o alaturi de o garnitura de orez cu salata de sfecla rosie.Mmmmmm ce de culori în farfurie.

Poftă bună !!!!!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pacheţele de pui ≈ 200≈" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui pané trase in cascaval